Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava

Printeaza

O reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb, ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi, condimente, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava

  • 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
  • 500 ml vin alb sec
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 conopida
  • 1 gulie
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 5-6 catei de usturoi
  • condimente
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Impănaţi-o din loc în loc cu usturoi şi cu bucăţele de slăninuţă.

Ungeţi-o cu ulei şi presăraţi-o cu condimente, cimbru, sare şi piper, dacă mai este nevoie.

Aranjaţi bucata de pulpă într-o ta/ă mai mare împreună cu uleiul rămas şi puneţi-o în cuptorul încins. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi morcovii, ţelina, gulia, şi ardeiul gras în bucăţi mai mari.

Desfaceţi conopida în bucheţele, curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa.

Puneţi toate legumele în tavă, împrejurul bucăţii de carne, adăugaţi vinul, potriviţi de sare şi piper şi puneţi din nou tava la cuptor.

Coaceţi totul la foc potrivit până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită. Din când în când, stropiţi carnea cu sosul din tavă.

Serviţi pulpa de porc tăiată în felii de circa 1cm grosime, cu garnitură de legume coapte şi stropiţi totul cu sosul din tavă.

Pulpa de porc la tava

Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.