Legume coapte la borcan

Printeaza

Legume coapte la borcan din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Legume coapte la borcan

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei gras
  • 5 kg ardei capia
  • 150 g zahăr
  • 250 g ulei
  • 250 ml oţet
  • sare
  • piper
  • 3-4 căpăţâni usturoi

Ingrediente sos:

  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 250 ml oţet
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Coci legumele, apoi le pui la scurs şi le laşi la răcit. După ce s-au răcit legumele, le rupi fâşii şi le amesteci cu sosul.

Pregăteşti sosul, amesteci uleiul cu zahărul, oţetul, sare şi piper. Laşi legumele în acest sos, timp de 1 oră. Scoţi legumele şi le aşezi în borcane. Sosul rămas îl torni deasupra şi închizi borcanele.

Infăşori borcanele în ziare, le pui într-un vas mai mare, torni apă până aproape de nivelul capacelor şi le fierbi la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute.

Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le pui în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.