Reteta zilei: Pui cu mazare

Printeaza

Pui cu mazare din: piept de pui, faina, ulei, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, patrunjel, vin, supa de pui, mazare, lamaie, galbenus de ou, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 4 bucati piept de pui, dezosat
  • faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 cepe, tocata
  • 1/4 bulb de fenicul, tocat
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat, plus pentru servire
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • 75ml vin
  • 120ml supa de pui
  • 300gr mazare
  • sucul de 1 1/2 lamai
  • 2 gălbenușuri de ou
  • sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Asezonati carnea de pui cu sare și piper, apoi dati prin faina. Scuturati excesul de faina si pastrati deoparte.

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa, fenicul, seminte de fenicul si pătrunjel. Se fierbe timp de 5 minute.

Adăugați uleiul rămas și carnea de pui si gatiti pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste usor.

pui_cu_mazare

Se scoate amestecul de pui si ceapa din tigaie si pastreaza deoparte.

pui_cu_mazare_02

Incorporati vinul si gatiti pana se evapora, apoi adaugati supa.

Incorporati mazareasi amestecul de pui. Gatiti pana pregatiti amestecul de ou.

Intr-un bol bateti oualele cu suc de lamaie si incorporati jumatate de ceasca din lichidul de pui si amestecati foarte bine.

pui_cu_mazare_03
Se incorporeaza in tigaie si gatiti pana se ingroasa.

Serviti preparatul imediat, garnisit cu patrunjel.

pui_cu_mazare_04

Pui cu mazare

pui_cu_mazare_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic din: piept de pui, smochine, otet, miere, usturoi, sare, piper, ulei. Această rețetă transformă pieptul de pui simplu într-o cină sofisticată, ideală pentru serile în care doriți să impresionați. Ușor de preparat, dar cu un rezultat care pare desprins din restaurantele de top, puiul glazurat cu smochine și balsamic […]

Ciorbă de Pui a la Grec: Rețetă Clasică și Aromată

Ciorbă de Pui a la Grec: Rețetă Clasică și Aromată din: piept de pui, apa, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, orez, oua, suc de lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel. Inspirată din bucătăria mediteraneană, aceasta ciorbă combină cu măiestrie aromele subtile ale legumelor cu textura delicată a puiului și aciditatea perfect echilibrată a lămâii. Urmați această […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.