Reteta zilei: Pui Marengo

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de pui Marengo din: pulpe de pui, ciuperci, rosii, ceapa, faina, ulei, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Pui Marengo

Ingrediente:

  • 600 gr pulpe de pui
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr roşii
  • 100 gr ceapă
  • 40 gr făină
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Pulpele de pui se cu­răţă, se spală, se şterg bine de apă, se dezosează, apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei.

Pui Marengo

Ceapa se curăţă, se spa­lă, şi împreună cu pătrunje­lul se toacă mărunt, se ames­tecă, apoi se pune peste bu­căţile de carne la prăjită.

Pui Marengo

Când pulpele sunt ru­menite şi ceapa călită, se presară făina, iar când a- ceasta începe să se rume­nească, se stinge cu vinul alb.

Pui Marengo

Se adaugă ciupercile feliate şi roşiile tăiate în cu­buri, apoi se condimentea­ză după gust cu sare şi pi­per şi se mai fierbe totul pe foc mic circa 10 minute.

După dezosare, pulpa de pui trebuie tăiată pentru a se întinde ca o friptură, în caz contrar se va strânge în timpul prăjirii şi al fierberii.

Pui_Marengo_4

Pui Marengo

Pui Marengo

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Ce-mi place cum a iesit puiul asta

  2. Nicolitel Bianca

    Foarte bun puiul marengo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.