Reteta zilei: Paste cu branza, creveti si homar

Printeaza

Paste cu branza, creveti si homar din: paste, unt, faina, lapte, branza gruyere, branza cheddar, sare, piper, nucsoara, piper cayenne, homar, pesmet, arpagic.

Paste_cu_branza_creveti_si_homar_10

Ingrediente:

  • 250gr paste
  • 4 linguri de unt
  • 3 linguri de faina
  • 2 cani de lapte
  • 180gr branza gruyere, maruntita
  • 120gr branza cheddar, maruntita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 1 homar, bucati
  • 10 creveti
  • 12 cana pesmet
  • Arpagic, tocat

 

Mod de preparare:

Gatiti pastele al dente, scurgeti si pastrati deoparte.

Intr-o oala de dimensiuni medii, se topesc 3 linguri de unt la foc mediu-mare.

Se adauga faina, se amesteca in mod constant.

Se adauga laptele, sarea, piperul negru. Se amesteca pana sunt combinate.

Paste_cu_branza_creveti_si_homar_03

Gatiti amestecul timp de aproximativ 5 minute, amestecand in mod constant.

Opriti focul, se adauga branzeturile.

Adaugati pastele, homar si creveti, piper negru, piper cayenne si adaugati intr-un vas de copt.

Paste_cu_branza_creveti_si_homar_07

Se topeste 1 lingura de unt si se amesteca cu pesmet, apoi presarati pesmetul pe partea de sus in vasul de copt.

Se coace la 200C pentru 20-25 de minute.

Garnisiti cu arpagic si serviti.

Paste_cu_branza_creveti_si_homar_08

Paste cu branza, creveti si homar

 

Paste_cu_branza_creveti_si_homar_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu brânză topită

Paste cu branza topita

Paste cu branza topita din: paste, ciuperci, unt, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 10 ciuperci proaspete 50 g unt 250 ml smântână de gătit un cub brânză topită sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se taie foarte mărunt şi se pun la călit în unt. Se lasă 10 minute şi între […]

 

Paste_cu_spanac_si_branza_nobila

Paste cu spanac si branza nobila

Paste cu spanac si branza nobila din: paste, branza, spanac, ardei, ceapa, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g paste 50 g brânză albastră 1 mână de baby spanac 1 ardei gras 1 ardei capia mic 1/2 ceapă roşie sare pătrunjel   Mod de preparare: Fierbe pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scurge-le, trece-le prin jet de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.