Reteta delicioasa de salam de biscuiti

Printeaza

Reteta delicioasa de salam de biscuiti din: biscuiti, unt sau margarina, zahar, miez de nuca, cacao, rahat, esenta de rom, zahar pudra sau nuca de cocos.

Ingrediente:Reteta delicioasa de salam de biscuiti

  • 1/2 kg biscuiţi simpli
  • 200 g unt sau margarina
  • 12 linguri zahăr
  • miezul de la 10 nuci
  • 2 linguri cacao
  • 3 bucatele rahat
  • 1 esenţă de rom
  • zahăr pudră sau nucă de cocoş pentru decor

 

Mod de preparare:

Dai biscuiţii prin maşina de tocat. Pentru compoziţia albă, pui într-o cratiţă şase linguri de zahăr cu 1/2 pahar de apă şi când zahărul s-a topit, adaugi 100 g unt sau margarină, jumătate din rahat tăiat cubuleţe, miezul de la cinci nuci mărunţit (nu foarte tare), jumătate din esenţa de rom şi apoi jumătate din biscuiţii măcinaţi.

Amesteci bine, iei de pe foc şi laşi să se răcească puţin. Pentru compoziţia neagră, procedezi la fel cu ingredientele rămase, numai că în siropul făcut din apă cu zahăr adaugi cacaua.

Laşi puţin să se răcească. Faci din ambele compoziţii câte un sul şi le împleteşti.

Imbraci salamul într-o folie de aluminiu presărată cu zahăr pudră sau cu cocos, după preferinţă. Dai la rece pentru cel puţin două ore, apoi tai felii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.