Pui la cuptor cu cartofi sparanghel

Printeaza

Pui la cuptor cu cartofi sparanghel din: cartofi noi, ulei de masline, marar, usturoi, seminte fenicul, copane de pui, lamai, vin, sparanghel, ceapa verde.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_cartofi_sparanghel

  • 900 g cartofi noi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 legaturi marar, tocat
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri seminte fenicul, zdrobite
  • 6 copane de pui
  • 2 lamai, taiate fiecare in 6 segmente
  • 150 ml vin alb sec
  • 450 g sparanghel
  • 2 legaturi ceapa verde, curatate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Aşază cartofii în tava de copt şi stropeşte cu 1 lingură ulei de măsline. Dă la cuptor 10 min. Combină mărarul, usturoiul, feniculul, sare, piper şi 1 lingură ulei. Unge carnea cu amestecul şi apoi dă la cuptor împreună cu lămâia.

Toarnă vinul şi dă la cuptor 35 min – după 25 min, întoarce carnea. Stropeşte sparanghelul şi ceapa cu uleiul rămas, presară sare şi piper şi aşază în tavă, sub copane, pentru ca pieliţa lor să se rumenască şi să devină crocantă.

Dă la cuptor 10-15 min, până când sparanghelul se pătrunde.

Pui la cuptor cu cartofi sparanghel

Pui_la_cuptor_cu_cartofi_sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.