Pui cu sos de avocado

Printeaza

Pui cu sos de avocado din: piept de pasare, ulei, boia, miere, coriandru, usturoi, sare, avocado, rosii, usturoi, coriandru, ardei iute, ceapa.

Ingrediente:Pui cu sos de avocado

  • 1 piept mare de pasăre
  • 2 linguri ulei de măsline
  • boia dulce
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguriţă coriandru măcinat fin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare

Pentru sos:

  • 3 fructe de avocado
  • 3 rosii mici
  • 1 lămâie verde
  • 1 căţfel de usturoi
  • 1 legătură coriandru verde
  • 1 vârf de cuţit seminţe de coriandru fin măcinate
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei iute mic puţină
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl usuci cu şervete şi îl ungi cu amestecul de ulei, miere, boia, usturoi zdrobit şi sare. Il ambalezi în hârtie de copt şi îl introduci în cuptor, într-o tavă cu putină apă. După 40 de minute, îl scoţi din folie, îl stropeşti cu sosul din hârtie şi îl laşi să se rumenească 10 minute.

Alegi avocado bine coapte, le tai în jumătate, pe lungime şi scoţi miezul, cu ajutorul unei linguriţe. Zdrobeşti miezul cu o furculiţă, până obţii o pastă fină.

Decojeşti roşiile şi le tai cubuleţe, îndepărtând cotoarele. Cureţi usturoiul, ceapa şi ardeiul. Zdrobeşti usturoiul cu puţină sare, tai mărunt ceapa, ardeiul iute şi coriandrul verde. încorporezi aceste ingrediente în pasta de avocado, adăugând praful de coriandru şi zeamă de lămâie verde.

Dacă doreşti ca sosul să aibă o aromă mai fină, poţi să încorporezi coajă rasă de lămâie verde.

Serveşti acest sos cu felii de friptură de pasăre sau cu friptură de porc, la cuptor sau friptă pe grătar sau cu chipsuri tortilla.

 

Pui cu sos de avocado

Pui cu sos de avocado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.