Prajitura cu ciocolata si vanilie

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si vanilie din: oua, faina, zahar, ulei, sare, budinca, frisca, ciocolata, smantana, nuca.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_vanilie

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 7 linguri faină
  • 4 linguri zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml friscă

Pentru crema de ciocolată:

  • 300 g ciocolată
  • 500 ml smântână pentru friscă
  • 100 g nucă

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă; încorporezi uleiul în fir subţire, sarea şi făina. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.

Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj şi o amesteci, după ce s-a răcorit, cu frişca bătută. Torni crema peste blatul răcorit şi dai prăjitura la rece două ore.

Topeşti ciocolata împreună cu smântână, iar după ce s-au omogenizat laşi la răcorit. Mixezi crema de ciocolată şi o întinzi peste prăjitură, presari nuca tocată şi o dai din nou la rece, peste noapte.

Prajitura cu ciocolata si vanilie

Prajitura_cu_ciocolata_si_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.