Plăcintă haiducească

Printeaza

O reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou.

Ingrediente:Plăcintă haiducească

  • 500 g aluat de plăcinte
  • 200 g ficat de vită sau de porc
  • 300 ml lapte dulce
  • sare
  • 200 g carne de vită
  • salvie uscată
  • piper măcinat
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 cătei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se curăţă ficatul de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte dulce aproximativ 2 ore. Separat, carnea de vită se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă. După ce a fiert bine, se scoate, se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe.

Ficatul se scoate din lapte, se clăteşte cu apă călduţă şi se pune să fiarbă. Se lasă să se înmoaie şi apoi se scoate. Se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe. Carnea de vită tăiată şi ficatul se amestecă şi se călesc 2-3 minute în ulei. Ca să se lege mai bine, se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Spre sfârşit, se pun condimentele şi se lasă să se răcorească.

În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa fără a se atinge forma. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, plăcinta se scoate şi se serveşte caldă.

Plăcintă haiducească

Plăcintă haiducească

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.