Plăcintă cu nuci

Printeaza

Plăcintă cu nuci din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, praf de copt, margarina, galbenusuri, vin, oua, zahar pudra, nuci.

Ingrediente:Placinta_cu_nuci

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri vin alb

pentru umplutura:

  • 4 oua
  • 70 g zahar pudra
  • 100 g nuci
  • 50 g zahar
  • 1 lamaie putina margarina pentru uns tava

 

Mod de preparare:
Cerni făina împreună cu praful de copt, adaugi zahărul şi zahărul vanilat, apoi faci o adâncitură în mijlocul grămezii de făină. Pui acolo gălbenuşurile şi margarina pentru copt şi gătit tăiată cubuleţe. Torni vinul şi începi să frămânţi până obţii un aluat omogen. Il împache­tezi în folie şi îl dai la frigider pentru 30 de minute.

Pregăteşti umplutura: Amesteci 3 gălbenuşuri cu o lingură de zahăr pudră, până se transformă în spumă. Baţi apoi 3 albuşuri cu 50 g zahăr pudră şi sucul de la o jumătate de lămâie. La final, în compoziţia de gălbenuşuri o înglobezi pe cea de albuşuri.

Amesteci zahărul tos cu 80 g nuci măcinate şi sucul celeilalte jumătăţi de lămâie. Incorporezi acest amestec în cel de ouă deja preparat. Impărţi aluatul în două şi întinzi cu sucitorul două foi. Ungi o tavă cu diametrul de 25 cm cu margarină şi aşezi prima foaie.

Repartizezi umplutura de nuci şi acoperi cu cea de-a doua foaie, apoi înţepi cu furculiţa partea superioară. Ungi prăjitura cu ou bătut şi presari nucile rămase. Dai la copt pentru 40 de minute, apoi o laşi să se răcească în formă. Garniseşti plăcinta cu coajă de lămâie si o servesti.

Plăcintă cu nuci

Placinta_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.