Piept de pui cu sos de smantana – reteta gustoasa

Printeaza

Piept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval, masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare.

Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.

Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_smantana

  • 2 piepti de pui
  • 3 oua
  • 5-6 linguri cu smantana
  • 3 linguri cu cascaval ras
  • 100 g masline rondele
  • 1 lingura cu faina
  • 75 g unt
  • 1 lamaie
  • codite de ceapa verde
  • 2 rosii
  • rozmarin
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea în fâşii mari şi fierbe-o în apă cu sare. După ce a fiert, scurge-o şi stropeşte-o cu puţină zeamă de lămâie.

Aşaz-o într-un vas uns cu unt. Pune deasupra măsline, puţin rozmarin, codiţe de ceapă verde şi felii de lămâie.

Toarnă ouăle cu caşcavalul ras şi acoperă totul cu smântână bătută cu făina.

Pune roşiile decojite şi tăiate cu¬buleţe. Lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.

Piept de pui cu sos de smantana

Piept_de_pui_cu_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pui in sunca cu sos de smantana

Pui in sunca cu sos de smantana din: smantana, piept de pui, sunca, supa de telina, supa de ciuperci, vin. Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine. Carnea […]

 

Chec cu pui si smantana

Chec cu pui si smantana

Chec cu pui si smantana din: unt, faina, smantana, oua, sare, otet, pulpe de pui, ceapa, ulei, smantana, piper, verdeata. Ingrediente: 250 g unt rece 500 g făină de bună calitate 150 g smântână 1 ou 1 lingură cu oţet sare Pentru umplutura: 500 g pulpe de pui 2 cepe 3-5 linguri cu ulei 2 ouă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.