Chec cu pui si smantana

Printeaza

Chec cu pui si smantana din: unt, faina, smantana, oua, sare, otet, pulpe de pui, ceapa, ulei, smantana, piper, verdeata.

Ingrediente:Chec cu pui si smantana

  • 250 g unt rece
  • 500 g făină de bună calitate
  • 150 g smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu oţet
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 3-5 linguri cu ulei
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu smântână
  • cimbru
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat omogen din toate ingredientele şi lasă-l în frigider o oră.

Căleşte carnea cu un praf de cimbru şi ceapa tocata mărunt în uleiul încins. Acoperă şi lasă să se înăbuşe 20-30 de minute. Completează mereu cu apă, să fiarbă carnea (la final, compoziţia nu trebuie să fie apoasă, ci scăzută).

Când s-a răcit, încorporează 1 ou, smântână şi verdeaţa tocată mărunt. Sărează şi piperează după gust.

Imparte aluatul în doua foi de 0,5 cm grosime. Tapetează cu hârtie o tavă de chec şi aşază foaia în aşa fel încât să acoperi (ca un plic) jumătate din umplutura pe care o aşezi deasupra (nu trebuie să iasă compoziţia).

Unge cu ou bătut şi procedează la fel cu cea de-a doua foaie. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.