Chec cu miere si smantana

Printeaza

Chec cu miere si smantana din: miere, smantana, oua, unt, faina, bicarbonat, praf de copt, lamaie, zahar vanilat.

Ingrediente:Chec cu miere si smantana din: miere, smantana, oua, unt, faina, bicarbonat, praf de copt, lamaie, zahar vanilat

  • 250 g miere
  • 250 g smântână
  • 4 ouă
  • 50 g unt topit
  • 350 g făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie (coaja rasă şi zeama)
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Baţi spumă mierea cu ouăle, adaugi smântână, praful de copt, bicarbonatul, coaja rasă de lămâie şi zeama.

Amesteci şi adaugi untul şi făina. Pui făina puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe.

După ce compoziţia s-a omogenizat, o torni într-o formă de chec, unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Coci checul la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.

Când este gata, îl pudrezi cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.