Carnea de Gâscă: Proprietăți Nutriționale, Avantaje, Riscuri și Sfaturi Culinare. Carnea de gâscă, adesea privită ca o delicatesă în bucătăria europeană, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său intens. Cu toate acestea, consumul acestei carne nu este atât de răspândit în comparație cu alte tipuri de carne, precum cea de pui sau porc. […]
Piept de gasca impanat cu sunculita afumata
PrinteazaPiept de gasca impanat cu sunculita afumata din: slanina afumata, piept de gasca, sare, piper, ghimbir, varza rosie si alba, masline.
Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac.
Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai la cuptor. Din când în când îl ungi cu sosul din tavă.
Când pătrunde furculiţa uşor în carnea rumenită, atunci este gata. E foarte bun cu garnitură din varză roşie şi albă, călite separat, şi cu câteva măsline negre şi verzi.
Piept de gasca impanat cu sunculita afumata
Carnea de Gâscă: Proprietăți Nutriționale, Avantaje, Riscuri și Sfaturi Culinare
Pastrama de gasca cu cimbru
Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]
Gasca salbatica marinata
Gasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se taie în […]
Friptura de gasca cu salata verde
Friptura de gasca cu salata verde din: pulpe de gasca, bere, usturoi, miere, piper, sare. Ingrediente: 2 pulpe de gasca 1/2 l bere 2 catei de usturoi 2 linguri miere piper macinat sare Mod de preparare: Speli pulpele de gâscă, le presari cu piper şi sare şi le laşi în bere timp de 12 ore, […]
Pofta buna!