Peste umplut cu garnitura de cartofi

Printeaza

Peste umplut cu garnitura de cartofi din: pesti, ceapa, dovlecel, morcovi, pastarnac, ardei gras, ulei, cascaval, ou, unt, vin, usturoi, marar verde, boia de ardei dulce, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:Peste_umplut_cu_garnitura_de_cartofi

  • 2 pesti de marime potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 150 ml vin alb sec
  • 3 catei de usturoi
  • marar verde
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper macinat si boabe
  • 2 cartofi pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, le tai capetele şi cozile şi îi usuci bine cu prosoape absorbante. Pudrezi interiorul cu sare, piper, după gust, şi îi laşi la rece circa 20 de minute, să se condimenteze. Intre timp, cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoarea mare.

Adaugi usturoiul zdrobit, boia de ardei dulce, mărar tocat fin, sare şi piper, după gust. Le căleşti în ulei bine încins până când se înmoaie, le laşi să se răcorească puţin, după care le amesteci cu oul bătut şi caşcavalul ras.

Umpli burta peştilor cu amestecul de legume, fixezi cu scobitori deschizătura să nu se desfacă în timpul preparării şi îi aşezi într-o tavă unsă. Alături de peşti, aşezi în tavă cartofii curăţaţi, tăiaţi felii şi, eventual, legumele rămase de la umplut.

Ungi peştii cu puţin unt deasupra, adaugi vinul în tavă, plus câteva boabe de piper, şi introduci tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Ii serveşti calzi.

Peste umplut cu garnitura de cartofi

Peste_umplut_cu_garnitura_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.