Peste cu suc de rosii, tahon si salvie

Printeaza

Peste cu suc de rosii, tahon si salvie din: file de cambut (ştiucă sau droc de mare), sare, piper alb, salvie, sunca de Parma, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, tarfon.

Peste_cu_suc_de_rosii_tahon_si_salvie

Ingrediente:

  • 500 g de file de cambut, ştiucă sau droc de mare
  • sare, piper alb
  • 6 fruuze de salvie
  • 6 felii subţiri de şuncă de Parma
  • 4 roşii
  • 1 ceapa mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măslune
  • 4 linguri suc de roşii
  • 1 lingura salvie fărâmiţată
  • 2 linguri tarhon tocat

Mod de preparare:

Se taie peştele în 6 buc., se condi­mentează cu sare şi piper, se aşează deasupra câte o frunză de salvie şi o felie de şuncă de Parma.

Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe fine. Jumătate din ulei se lasă să se înfierbânte şi se călesc puţin cubuleţele de ceapă şi usturoiul. Se adaugă roşiile şi se condimentează cu sare şi piper.

Se toarnă puţin suc de lămâie. Ierburile aromate se adaugă la sos. care se mai lasă puţin la fiert. Feliile de peşte se prăjesc în ulei fierbinte pe ambele părţi 4-6 minute. Se servesc împreună cu sosul.

Peste cu suc de rosii, tahon si salvie

Peste_cu_suc_de_rosii_tahon_si_salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.