Peste cu sos de susan si nuci

Printeaza

Peste cu sos de susan si nuci din: ştiucă sau şalău, ardei gras verde,  usturoi, nuci, pastă de susan,  lămâie, struguri, pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper

Ingrediente:Peste_cu_sos_de_susan_si_nuci

  • o ştiucă sau un şalău de 1,5 kg
  • un ardei gras verde
  • 3 căţei usturoi
  • 100 g nuci
  • 100 g pastă de susan
  • o lămâie
  • 200 g struguri
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Aşază peştele sărat şi curăţat într-un vas, cu 3-4 linguri de ulei. Căleşte ceapa tocată şi, după ce s-a prăjit, adaugă ardeiul tăiat mărunt şi nucile.

Prăjeşte 5 minute, apoi adaugă pătrunjelul şi jumătate din struguri, tăiaţi în două. Condimentează cu sare şi piper şi umple peştele cu această compoziţie.

Coace-l în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 40 de minute. Prepară sosul din pasta de susan, suc de lămâie, usturoi zdrobit, sare piper şi puţină apă.

Serveşte peştele cald, decorat cu boabe de struguri, cu sosul alături şi cu garnitură de orez sau cuşcuş.

Peste cu sos de susan si nuci

Peste_cu_sos_de_susan_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.