Pere gratinate

Printeaza

O reteta simpla de pere gratinate din: paine alba, pere, oua, lapte, zahar, unt si scortisoara.

Ingrediente:Pere gratinate

  • 1/2 paine alba
  • 5 pere
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara pudra

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi le tai în patru. Scoţi casa seminţelor şi tai sferturile de pere lame­le.

Baţi ouăle spumă cu scor­ţişoara. încălzeşti laptele cu ju­mătate din zahăr.

Când dă în clocot, îl iei de pe foc şi-l răstorni într-un castron.

Tai pâinea felii subţiri, treci fiecare felie prin amestecul căl­duţ de lapte cu zahăr şi prin oul bătut şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt, intercalându-le cu feliile de pere.

Când s-a umplut vasul, ames­teci restul de lapte cu ou cu za­hărul rămas şi-l torni în vas.

Introduci vasul în cupto­rul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la foc mic.

O serveşti după ce se răceşte.

Pere gratinate

Pere gratinate

Pofta buna!


poate te intereseaza si:

Desert cu pere si nuci

Desert cu pere si nuci

Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]

 

Salata cu pere si nuca

Salata cu pere si nuca

Salata cu pere si nuci din: pere, rodie, nuca, salata verde, rucola, otet, ulei, ghimbir, sare. Ingrediente: 2 pere 1 lingură de boabe de rodie 50 g miez de nucă frunze de salată verde rucola 2 linguriţe de oţet balsamic 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de ghimbir ras sare de mare   Mod […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.