Pateuri cu ou şi ceapă verde

Printeaza

Pateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb.

Ingrediente:Pateuri_cu_ou_si_ceapa_verde

pentru aluat:

  • 1250 g faina
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 700 ml ulei
  • 70 g drojdie proaspata
  • putina sare

pentru umplutura:

  • 300 g ceapa verde
  • 100 g unt
  • 8 oua
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul: Faci o maia din drojdie, 50 g zahăr şi 200 ml lapte, 1/2 făină, frămânţi şi laşi să crească la căldură 2-3 ore.

Adaugi gălbenuşurile bătute cu un pic de apă amestecată cu sare, zahărul rămas, apoi torni ule­iul amestecat cu untul topit puţin, amestecând aluatul.

Adaugi făina rămasă, frămânţi şi laşi aluatul să se odihnească 1 oră.

Pregatesti umplutura: Tai ceapa rondele şi le căleşti 5 minute în unt. Fierbi ouăle, le cureţi şi le tai mărunt, sărezi, piperezi şi amesteci totul împreună.

Faci pateuri în formă de semilună, le crestezi pe margini, le ungi cu ou şi le coci în cuptor 5-10 minu­te la temperatura de 220 grade Celsius.

Pateuri cu ou şi ceapă verde

Pateuri_cu_ou_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.