Reteta zilei: Pateuri cu carne de vita
PrinteazaPateuri cu carne de vita din: faina, apa, ulei de masline, vodca, carne de vita, zahar, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 2 1/2 cani de faina
- 1/2 cană de apă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță vodcă
- 1kg carne tocata de vita
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 6 linguri de lapte
- 1 linguriță pătrunjel
- ulei
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Într-un castron mare, cernem împreună zahărul, sarea și făina. Adăugați ulei de măsline și vodcă. Adăugați apă la amestecul de făină (o cantitate mică) amestecându-l și frământând aluatul până când este uniform, moale și să nu se lipească de mâini. Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios sau apă dacă este rigid. Așezați aluatul deoparte și pregătiți umplutura.
Într-un castron separat, amestecați carnea de vită, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul. Condimentați amestecul cu sare și piper și adaugati laptele.
Pe o suprafață ușor făinată, intindeti aluatul, tăiați cercuri. Adunați restul de aluat într-o minge și intideti din nou. Repetați până când ați folosit tot aluatul.
Așezați aproximativ 2 linguri de umplutură pe o parte a cercului, lăsând spațiu aproximativ 1cm la margini.
Îndoiți cealaltă jumătate a cercului și prindeți marginile ferm împreună folosind degetele.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul, reduceți focul la mediu și prajiti pateurile aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg pe prosoape de hârtie, se lasă să se odihnească câteva minute.
Se serveșc fierbinti.
Pateuri cu carne de vita
Pofta buna!
