Păstrav (de mare) cu varză acră

Printeaza

O reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare, suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama de peste, smantana si mustar.

Ingrediente:Păstrav (de mare) cu varză acră

  • 1 kg de file de păstrăv (de mare)
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1/2 kg varză acră
  • 2 boabe de ienupăr
  • puţin vin alb
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • 1 pahar de zeamă de peşte
  • 1/8 l smântână
  • 2-3 linguri de muştar

 

Mod de preparare:

Fileurile de păstrăv (de mare) le împărţim în opt porţii şi turnăm peste ele sucul de lămâie. Adăugăm varza acră tăiată, boabele de ienupăr, vi­nul, sarea, piperul. Adăugăm apoi şi zahărul şi fierbem înăbuşit cca 8 mi­nute.

Peştele îl condimentăm cu sare şi piper şi jumătăţile de peşte le acoperim. Turnăm circa 100 gr zeamă de peşte, punem capacul şi frigem la cuptor cca 12 minute. Smântână o fierbem până se îngroa­şă, adăugăm restul de zeamă de peşte şi fierbem până când se în­groaşă totul. Adăugăm muştarul, sa­rea, piperul şi puţin zahăr, după gust. Varza o împărţim în porţii şi o servim cu acest sos.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.