Paste late cu ragu de raţă

Printeaza

Paste late cu ragu de raţă din: copan de rata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, bulion, vin rosu, cimbru, supa de legume, macris, tagliatelle, parmezan.

Ingrediente:Paste late cu ragu de raţă

  • 1 copan de raţă
  • 2 cepe mici, albe
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriţă de bulion
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 4 rămurele de cimbru
  • 300 ml de supă de legume
  • 6 frunze mari de măcriş
  • 160 g paste late (de ex. tagliatelle)
  • un pic de parme­zan proaspăt

 

Mod de preparare:

Scoţi pielea de pe copanul de raţă şi o tai în bucăţele. Scoţi osul şi tai şi carnea în bucăţele. Toci ceapa şi o pui la prăjit într-o cratiţă, cu bucăţile de carne, în ulei de măsline. Adaugi sare, piper şi bulionul, mai laşi un pic la prăjit.

Stingi cu vin roşu, laşi să dea un clocot. Speli cimbrul, îl zvânţi şi îl pui în cratiţă împreună cu zeama de legume. Laşi la fiert între 45 şi 60 de minute. Acum ai terminat de făcut sosul-ragu.

Bucăţelele de piele le prăjeşti bine într-o tigăiţă, până devin crocante. Le laşi la scurs de ulei pe un şerveţel şi le sărezi uşor. Speli măcrişul, îl zvânţi şi îl tai julienne.

Fierbi pastele în sufi­cientă apă cu sare, le scurgi de apă şi le aşezi pe farfurii. Condimen­tezi cu sare şi piper sosul de raţă, apoi îl aşezi peste paste.

Asezonezi mâncarea cu măcriş şi piele crocantă. De jur împrejur pui câţiva stropi de ulei de măsline, parmezan şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.