Paste cu gremolata şi creveţi

Printeaza

Paste cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de ardei iute.

Ingrediente:

  • 175 g tagliatelle
  • 1 catel mare de usturoi
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 mana de rucola
  • 50 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru prajit
  • 1 cubulet de unt
  • 200 g creveti proaspeti, decorticati si curatati de intestin
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.Intre timp, pregăteşte gremolata. Amestecă bine într-un robot de bucătărie usturoiul, coaja rasă de lămâie, pătrunjelul (inclusiv codiţele) şi rucola. Asezonează bine, adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie şi amestecă până se formează o pastă subţire. Las-o deoparte.

Topeşte cubuleţul de unt într-o tigaie şi adaugă puţin ulei de măsline. Prăjeşte rapid creveţii, pe ambele părţi. Adaugă fulgii de ardei iute şi mai prăjeşte totul 1 minut, până când creveţii devin roz.

Scurge pastele şi aşază-le din nou în cratiţa în care au fiert. Adaugă gremolata şi creveţii picanţi, amestecă totul bine şi asezonează, dacă este cazul. împarte totul în 2 boluri încălzite şi serveşte.

Paste cu gremolata şi creveţi

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. gremoleta si creveti, ce dracu e gremoleta???

  2. Nimic din ce ar trebui sa cunosti 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.