Pasta de masline

Printeaza

O reteta simpla de pasta de masline din: masline, paine, rosii uscate, usturoi, ulei de masline si busuioc.

Ingrediente:Pasta de masline

  • 250 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 2 felii de pâine
  • 4 bucăţi de roşii uscate
  • 6 căţei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • ulei de măsline
  • frunze proaspete de busuioc

 

Mod de preparare:

Dacă nu găseşti măsline Kalamata fără sâmburi, poţi să foloseşti măsline negre. Pune-laîntr-un castron înalt, adaugă roşiile şi căţeii de usturoi şi pasează-le cu un blender.

La pasta formată, adaugă feliile de pâine înmuiate în lapte şi apoi stoarse bine.

Amestecă totul cu mixerul şi adaugă ulei puţin câte puţin, ca la maioneză, până devine o pastă mai moale.

E bine să nu mai pui nici un strop de sare, pentru că, în general, măslinele sunt suficient de sărate. Serveşte pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, decorate cu frunze proaspete de busuioc.

Pasta de masline

Pasta de masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.