Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

Printeaza

Oua fierte cu somon afumat si paine prajita din: oua, somon, paine, unt, sare, piper.

Ingrediente:Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

  • 6 oua
  • 4 felii de somon afumat
  • 4 felii de paine de secara
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita.

Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute.

Intre timp, incingeti untul intr-o tigaie mai mare, antiadeziva (daca se poate). Inlaturati coaja de la paine, dati fiecare felie prin ou, in asa fel incat sa se inmoaie bine pe ambele parti, si lasati-le sa se rumeneasca cate 5 minute pe fiecare fata in untul incins.

Asezati-le apoi pe farfurii incalzite si acoperiti-le cu folie de aluminiu, ca sa stea calde. Tineti ouale fierte sub un jet de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le in doua.

Puneti pe fiecare bucata de paine prajita cate-o felie de somon si cate-o jumatate de ou si serviti-le imediat, inainte sa se raceasca ouale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.