Orez cu mazare, ciuperci si ceapa verde

Printeaza

Orez cu mazare, ciuperci si ceapa verde din: orez cu bobul lunguieţ, ciuperci, mazăre, foaie de dafin, ceapă verde, ulei, sare, piper, cascaval vegetal.

 

Ingrediente:

  • 300 g orez cu bobul lunguieţ
  • 300 g ciuperci
  • 300 g mazăre
  • 1 foaie de dafin
  • 4 fire ceapă verde
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 50 g caşcaval vegetal

Mod de preparare:

Căleşti în două linguri de ulei ceapa tocată şi ciupercile tăiate. Când sunt aproape în­muiate, adaugi sare şi piper

. Dai deoparte legumele de pe foc şi le laşi să se răcească. Opăreşti mazărea câteva minute.

Separat, fierbi 10 minute orezul în apă cu un praf de sare (600 ml apă), cu o lingură de ulei şi o foaie de dafin.

Il dai deoparte de pe foc, acoperi şi laşi să absoarbă lichidul şi să se umfle boabele.

Aşezi orezul amestecat cu mazărea în boluri mici pentru o porţie, apăsând bine ca să rămână boabele unite între ele, le răstomi pe farfurii pe care ai pus un strat de ciuperci.

Mai pui deasupra câteva ciuperci şi presari caşcaval răzuit.

Orez cu mazare, ciuperci si ceapa verde

Orez_cu_mazare_ciuperci_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.