Orez cu carnati si creveti

Printeaza

Orez cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui.

Ingrediente:Orez_cu_carnati_si_creveti

  • 6 carnati de porc picanti
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ardei rosu, tocat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de paprika
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 1 conserva rosii
  • 400-500 ml supa de pui

 

Mod de preparare:

Prajeste carnatii intr-o tigaie adâncă, mare şi cu capac. Când sunt bine rumeniţi, transferă-i pe o farfurie şi pune-o deoparte. Incinge puţin ulei (în cazul în care nu există deja suficient ulei în tigaie de la cârnaţi) şi căleşte uşor ceapa 5 minute, până se înmoaie.

Adaugă ardeiul, usturoiul şi paprika şi lasă-le pe foc câteva minute, apoi adaugă orezul, amestecând totul pentru ca aromele să se întrepătrundă. Pune roşiile din conservă şi suficient de multă supă pentru a acoperi orezul. Acoperă tigaia cu capacul şi lasă totul să fiarbă 10-12 minute, până ce orezul devine fraged.

Adaugă supă pe parcurs, dacă e nevoie. Cu aproximativ 5 minute înainte de sfârşitul timpului de fierbere, taie cârnaţii în felii şi pune-i la loc în tigaie. Acoperă şi lasă în continuare mâncarea pe foc, pentru ca orezul să fiarbă. Adaugă creveţii, pune la loc capacul şi dă-le timp să se încălzească. Asezonează şi serveşte imediat.

Orez cu carnati si creveti

Orez_cu_carnati_si_creveti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine, o sa fac asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.