Musaca de conopida cu carne macra

Printeaza

Musaca de conopida cu carne macra 

Ingrediente:Musaca de conopida cu carne macra

  • 1 conopidă frumoasă
  • 500 g carne macră
  • 1 ceapă
  • 3 linguri unt sau untură
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet

 

 

Mod de preparare:

Se rup buchetele, fără cotoare, de la o conopidă frumoasă, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare. Se scurg de apă. Se dă carnea prin maşina de tocat.

Se prăjeşte în unt sau în untură cu o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă un praf de piper, sare şi un ou.

Se unge o formă cu unt, se presară pesmet. Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal.

Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară pesmet, se adauga o lingură de unt. Se dă la cuptor. Când este gata se răstoarnă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place musacaua de conopida.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.