Musaca cu carne tocata de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua, ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 linguri cu mazăre
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 200 g smântână
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 5 linguri cu margarină
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie cartofii cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare. Căleşte ceapa tocată. Adaugă carnea şi amestecă uşor. Pune mazărea, morcovul, sare, piper şi toarnă o ceşcuţă cu apă în care ai dizol­vat pasta de tomate. Lasă să se înăbuşe.

Scurge cartofii şi zdrobeşte-i cu mixerul sau furculiţa. Adaugă patru linguri cu margarină, 100 g smân­tână şi ceşcuţă cu lapte. Unge un vas cu mar­garină şi tapetează cu pesmet.

Pune un strat de piure, apoi carnea răcorită şi amestecată cu restul de smântână şi ouăle. Acoperă restul de piure şi lasă la cuptor 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.