Mere delicioase umplute cu piept de pui
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de mere umplute cu piept de pui, faina, zahar si unt.
- 12 mere
- 400 g pui
- 80 g unt
- 1lingură făină
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o prăjeşti cu 40 g unt. După ce s-a rumenit pu-ţin, adaugi o ceaşcă de apă, puţină sare şi fierbi înăbuşit, până scade tot lichidul. Laşi să se răcească, apoi dai de două ori prin maşina de tocat.
In timp ce fierbe carnea, speli merele, le tai un capac în dreptul cozii, scoţi cât mai mult miez, cu o linguriţă, apoi umpli cu carnea tocată.
Le aşezi într-o cratiţă cu tăietura în sus. Zahărul îl caramelizezi uşor şi stingi cu o ceşcuţă de apă. Dai în 2-3 clocote, după care torni peste mere. Dai cratiţa la cuptor, la foc potrivit şi o ţii până se înmoaie merele. Le serveşti calde.
Pofta buna!