Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi
PrinteazaMâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare.
- 4-5 bucati carnati afmati
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa
- 2-3 linguri de smantana
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit împreună cu cârnaţii tăiaţi cubuleţe. în timp ce acestea se călesc la foc mic, cureţi cartofii, îi tai cuburi si îi laşi în apă rece. După ce s-a înmuiat ceapa, adaugi bulionul desfăcut în apă, cartofii scurşi de apă şi sare.
Dai cratiţa la cuptor, iar după ce s-au înmuiat cartofii, în funcţie de gust, poţi adăuga smântână sau verdeaţă. Dacă alegi varianta fără smântână, serveşti mâncărică alături de salată de varză murată cu ulei şi piper.
Pofta buna!