Lichior de mure

Printeaza

Lichior de mure din: mure, zahar, alcool, apa.

Ingrediente:Lichior de mure

  • un kg mure
  • 600 g zahar cristale
  • un litru alcool 40°
  • 100 ml apa

 

Mod de preparare:

Murele se trec foarte rapid sub un jet de apă, se scurg bine şi se curată de codiţe.

Se pun la macerat cu alcoolul pentru 3 săptămâni. Se strecoară după acest timp şi se presează fructele.

Apa şi zahărul se fierb şi, când dau în clocot, se amestecă bine cu siropul cu alcool.

Se pune lichiorul in sticle, se astupa si se lasa 3 luni fara sa se deschida.

 

Lichior de mure

Lichior de mure

 

Savurati!

 


poate iti place si:

Lichior de portocale alcoolizat

Lichior de portocale alcoolizat din: portocale, alcool, apa, zahar. Ingrediente: 4 portocale 250 ml alcool dublu rafinat 1 l apă 500 g zahăr       Mod de preparare: Se pune într-o sticlă coaja rasă de la 4 portocale şi se toarnă peste ea 250 ml alcool dublu rafinat. Se leagă cu celofan şi se […]

 

 

 

Lichior de anason

Lichior de anason din: zahar, apa, anason, alcool. Ingrediente: 200 g zahăr 40 g anason 1 l apă 1 l alcool       Mod de preparare: Anasonul se alege, se spală, se scurge bine de apă şi se pune la uscat. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se amestecă la foc domol, până începe […]

 

Savurati!

 

 

Incoming search terms:

  • lichior de mure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.