Lichior de portocale alcoolizat

Printeaza

Lichior de portocale alcoolizat din: portocale, alcool, apa, zahar.

Ingrediente:Lichior de portocale alcoolizat

  • 4 portocale
  • 250 ml alcool dublu rafinat
  • 1 l apă
  • 500 g zahăr

 

 

 

Mod de preparare:

Se pune într-o sticlă coaja rasă de la 4 portocale şi se toarnă peste ea 250 ml alcool dublu rafinat. Se leagă cu celofan şi se ţine 10-12 zile la cald (până la 2 săptămâni). Aceasta este o esenţă.

Se fierbe un sirop din 1 l apă şi 500 g zahăr, până se leagă, se adaugă 1/2 din esenţa strecurată, se lasă să se răcească, apoi se adaugă cealaltă jumătate de esenţă. Se adaugă 500 ml alcool rafinat şi esenţă de zahăr ars.

Se păstrează în sticle, la răcoare şi nu prea multă lumină; se consumă după 1-2 luni.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.