Inghetata de caise cu miere
PrinteazaInghetata de caise cu miere din: zahar pudra, branza de vaci, smantana, caise, suc de lamaie, miere, ou, sare, coaja de lamaie, lichior de caise.
- 100 g zahăr pudră
- 100 g brânză de vaci
- 100 g smântână
- 350 g caise coapte
- 60 ml suc de lămâie
- 50 ml miere
- 1 ou
- sare
- coajă de la o lămâie
- 2-3 linguri lichior de caise
Mod de preparare:
Tai caisele în două, pui deoparte 4-6 jumătăţi, iar restul jumătăţilor le tai mărunt. Adaugi sucul de lămâie, zahărul pudră şi mierea. Le amesteci bine, până obţii un piure, caisele le poţi curăţa înainte de coajă.
Brânza dulce o amesteci cu smântână, albuşul, sare şi le baţi bine. Pui amestecul peste piure şi le amesteci fin in continuare, apoi adaugi şi coaja de lămâie rasă. Compoziţia obţinută o pui în congelator timp de 15-20 de minute.
Scoţi compoziţia, o amesteci din nou şi îi mai adaugi, după gust, 2-3 linguri cu lichior de caise, apoi o introduci din nou în congelator. Când serveşti îngheţata, o ornezi cu fâşii de caise.
Inghetata de caise cu miere
Pofta buna!