Gogosi cu cirese si coniac

Printeaza

O reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa, zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de floarea soarelui si zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi cu cirese si coniac

  • 400 g cireşe
  • 250 g făină albă
  • 20 g unt
  • 300 ml apă
  • 40 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 2 linguri coniac
  • 1 plic drojdie de bere uscată (10 g)
  • 20 g zahăr pudră
  • 500 ml ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

pentru decor:

  • 20 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spală cireşele, scoate-le sâmburii şi taie-le bucăţele; presară-le cu zahăr şi lasă-le la macerat 2 ore. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Pune faina, zahărul pudră şi drojdia diluată într-un castron. Topeşte untul, fără a-l încinge prea tare.

Freacă amestecul de făină, zahăr şi drojdie cu un tel, adaugă untul topit, coniacul şi gălbenuşurile. Amestecă bine până la obţinerea unei compoziţii omogene.

Separat, bate albuşurile spumă, încorporează-le în compoziţie uşor, amestecând de jos în sus, ca să nu se lase. Adaugă cireşele macerate şi amestecă totul bine. Incinge uleiul într-o cratiţă (temperatura ideală este în jur de 180° C).

Pune câte o lingură de compoziţie în baia de ulei şi prăjeşte-le circa 1 minut, astfel încât să capete o culoare aurie pe toate părţile. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere şi aşază-le pe hârtie absorbantă.

Procedează la fel până când termini compoziţia. Aşază-le cât sunt calde pe un platou, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.

Gogosi cu cirese si coniac

Gogosi cu cirese si coniac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.