Fructe de vara la cuptor

Printeaza

O reteta de fructe de vara la cuptor din: piersici, nectarine, caise, marsala, miere si unt.

Ingrediente:

  • 3 pierisici, 3 nectarine si 6 caise taiate pe jumatate si curatate de samburi; piersicile si nectarinele taiate in felii groase
  • 400 ml de Marsala (sau alt vin de desert)
  • 2 linguri de miere
  • 50 g de unt, taiat cubulete

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C/gaz 4. Se amesteca toate fructele intr-un vas termorezistent sau intr-o tava.

Se toarna peste ele vinul Marsala, se stropesc cu miere si se presara cubulete de unt.

Se dau la cuptor 30 de minute, pana cand fructele devin zemoase si moi, dar nu storcite.

Se servesc calde, cu zeama lasata, in cupe de inghetata si cu biscuiti florentini (cu fulgi de migdale).

Fructe de vara la cuptor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.