Friptura la cuptor

Printeaza

Friptura la cuptor din: carne de vita, faina, ulei, sos de rosii, vin rosu, ceapa, cartofi, morcovi, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Friptura_la_cuptor

  • 1 kg carne de vita
  • 250 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri sos de rosii
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Speli legumele, cureţi ceapa, morcovii şi carto­fii.

Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi, pe care le dai apoi prin fă­ină.

Incingi uleiul într-o ti­gaie şi rumeneşti carnea.

Adaugi ceapa, laşi încă 10 minute pe foc, apoi pui sosul de rosii şi torni vinul. Amesteci.

După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte, sare, piper şi cimbru.

Acoperi şi laşi la foc mic 2 ore. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii rondele.

Ames­teci din când în când, ca să nu se lipească.

Poţi servi tocana ornată cu cimbru proaspăt.

Friptura la cuptor

Friptura_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptură de gluten

Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi din: carne de vită fără os, morcovi, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1,2 kg carne de vită fără os 500 g morcovi 2,7 kg cartofi 200 ml lapte 100 g unt Mod de preparare: Carnea, lăsată bucată întreagă, se pune la înăbuşit cu puţină apă, jumătate din […]

 

Friptura de vita la cuptor cu sos

Friptura de vita la cuptor cu sos

Friptura de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de vin […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.