Friptura de pui cu boia, rozmarin si lamaie

Printeaza

Friptura de pui cu boia, rozmarin si lamaie din: ciocanele de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin, boia, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_pui_cu_boia_rozmarin_si_lamaie

  • 12 ciocanele de pui
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă zeama de lămâie cu 2-3 linguri cu ulei de măsline, sare, piper, boia (dulce, iute, afumată), după gust, și o linguriță cu rozmarin zdrobit într-un mojar.

Pune pulpele de pui într-o pungă (sau castron) și toarnă deasupra amestecul de lămâie și mirodenii.

Leagă punga și amestecă bine. Lasă măcar 30 de minute să se întrepătrundă aromele.

Pune apoi ciocănelele de pui într-o tavă, toarnă deasupra sosul din pungă și dă la cuptorul încins pentru 40-50 de minute.

Dacă este cazul, stropește puiul din când în când cu puțină apă.

Servește ciocănelele de pui cu rozmarin și boia alături de garnitura(dupa rpeferinta).

Friptura de pui cu boia, rozmarin si lamaie

Friptura_de_pui_cu_boia_rozmarin_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de pui cu piersici

Friptura de pui cu piersici

Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţaţi 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui […]

 

Friptura de pui cu orez si ciuperci

Friptura de pui cu orez si ciuperci

Friptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel   Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia […]

 

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. O sa fac si eu puiul in felul asta

  2. Tare friptura de pui

  3. Imi place si mie friptura asta

  4. Merge, desi prefer curcanul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.