Frigarui din pui cu lamaie

Printeaza

O reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi, dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare.

Ingrediente:Frigarui din pui cu lamaie

  • 5 bucăţi piept de pui
  • 2 lămâi
  • 2 ardei roşii
  • 2 ar­dei verzi
  • 3 rămurele de dafin proaspăt
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se storc lămâile. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi us­turoiul. Se taie ardeiul iute în două, se scot seminţele şi se sărează. Se amestecă toate aceste ingrediente într-un bol, apoi se adaugă ulei şi sare, obţinându-se o marinată.

Se taie pieptul de pui în bucăţi mici. Se pun într-un cas­tron şi se acoperă cu marinata. Se amestecă şi se lasă la marinat 2 ore. In acest timp, se spală, se curăţă de sâm­buri şi se taie ardeii în cubuleţe. Se curăţă frunzele de dafin.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se acoperă tava cuptorului cu folie de aluminiu.  Se scot bucă­ţile de carne din marinată şi se înfig pe beţe de frigărui, alternând cu foile de dafin şi cubuleţele de ardei. Se pun frigăruile pe tavă şi se sărează.

Se lasă 20 de minute la cuptor şi se întorc frigăruile pe fiecare parte, ca să se pătrundă bine. Se scot din cuptor şi se pot servi cu o garnitură de orez alb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.