Frigarui de pui cu salata si sos de mustar

Printeaza

Frigarui de pui cu salata si sos de mustar din: piept de pui, făină, ceapa rosie, ardei graşi verzi, ulei, capere, roşii, rucola, fetică, ulei de măsline, miere, oţet de vin alb, mustar, sare, piper.

Frigarui_de_pui_cu_salata_si_sos_de_mustar

Ingrediente:

  • 4 fileuri de piept de pui
  • 1 lingură făină
  • 2 cepe roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2-3 linguri ulei

Pentru salată:

  • 2 linguri capere
  • 200 g roşii
  • 100 g rucola
  • 100 g fetică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • 1 lingură muştar
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se taie cuburi carnea de pui. Se tăvăleşte apoi printr-un amestec de făină cu sare şi piper. Se curăţă ceapa, se taie în opt. Se spală ardeiul gras şi se curăţă de cotoare şi seminţe; pulpa se taie bucăţi.

Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ cuburi de carne, ceapă şi bucăţi de ar­dei gras. Se rumenesc pe toate părţile într-o tigaie cu ulei încins. Se dau apoj în cuptorul bine încins la 200 °C şi se mai coc cca 15 min.

Se prepară salata: caperele se amestecă împreună cu roşiile tăiate cuburi, rucola şi fetică. Intr-un borcan cu ca­pac filetat se toarnă uleiul, mierea, oţetul şi muştarul; se scutură bine borcanul ca să se omogenizeze.

Se sărează şi se piperează după gust dressingul şi se toarnă peste salată. Se amestecă bine, astfel ca frunzele cte salată să fie bine învelite în. dres­sing (însă nici să nu şe zdro­bească). Se serveşte irrîediat salata, cu frigăruile.

Frigarui de pui cu salata si sos de mustar

Frigarui_de_pui_cu_salata_si_sos_de_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.