Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
PrinteazaO reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui.
- 40 g ciuperci champignon mici
- 400 g carnati afumati
- 1 ceapa mare
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- sare
- piper
- 8 bete de frigarui
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu ulei şi presăraţi-le cu cimbru, sare şi piper, după gust. Tăiaţi carnaţii în felii de circa 2cm grosime. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, apoi tăiaţi-o în sferturi după care desfaceţi-o în straturi.
Puneţi pe beţe de frigărui, alternativ ciuperci, feliuţe de cârnat şi ceapă. Puneţi frigăruile astfel pregătite pe un grătar încins şi frigeţi-le la foc mare, până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Serviţi câte 2 frigărui la o porţie, eventual cu salată verde.
Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
Pofta buna!