Friganele cu fragi
PrinteazaFriganele cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat, ulei de masline si fragi.
- 8 felii de franzela
- 200 ml zeama din compot sau sirop de fructe
- 3 linguri zahar
- 2 oua
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri ulei de masline
- 250 g fragi sau coacaze, cirese, visine, capsune – proaspete
Mod de preparare:
Inmuiaţi puţin feliile de pâine în zeama de compot, apoi lăsaţi-le să se scurgă, treceti-le prin ou bătut şi prăjiţi-le în ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele, pentru a absorbi grăsimea de prisos.
Amestecaţi fructele alese, fără codiţe, frunze sau sâmburi cu zahărul şi zahărul vanilat şi puneţi pe fiecare felie de pâine câte 1 lingură de fructe.
Pofta buna!