Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci

Printeaza

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci

Ingrediente:Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci

  • 1,200 kg frieandou de viţel
  • 12 coşuleţe coapte din foitaj
  • 20 midii sau scoici
  • 20 g unt de raci (carne de raci tocată, prăjită cu apă şi unt)
  • 1/2 lingură făină
  • 100 g unt
  • 1 lingură smantană
  • sare
  • piper
  • 1/4 1 supă (zeama de la midii)
  • 400 g cartofi
  • 2 fire ceapă verde
  • 300 g dovlecei in floare
  • 100 g zarzavat
  • puţin vin roşu
  • 1 legătură de mărar

 

 

Mod de preparare:

Se frige carnea cu unt, sare, piper, ceapă şi zarzavat tăiate, vin şi se face sosul.

Carnea se taie felii şi se pune pe platou. Se garniseşte cu: dovlecei tăiaţi, fierţi, sotaţi în unt, mărar tocat, cartofi sote cu ceapă verde.

Midiile se fierb în apă cu puţină sare şi din zeama lor se face un sos cu unt de raci şi smîntînă, se amestecă cu midiile tăiate şi se umplu coşuleţele de foitaj.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.