Fasole verde cu usturoi si rosii

Printeaza

Fasole verde cu usturoi si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia,

Ingrediente:Fasole verde cu usturoi si rosii

  • 400 g fasole verde
  • 250 g roşii
  • 1 ceapă
  • 6 căţei usturoi
  • 50 ml ulei
  • 30 g pesmet
  • pătrunjel
  • piper
  • sare
  • boia

Mod de preparare:

Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o pui la scurs. Ceapa o tai mărunt, o căleşti în ulei circa 2 minute, după care adaugi usturoiul tocat mărunt şi apoi fasolea, cu care o amesteci.

Intr-un vas termorezistent aşezi jumătate din cantitatea de fasole, peste aceasta pui jumătate din cantitatea de roşii tăiate în felii de 2 cm grosime, apoi presari jumătate din cantitatea de pesmet, pătrunjel şi puţină sare.

Ur­mează apoi restul de fasole, roşii şi toate celelalte, la final condimen­tezi cu piper şi boia şi stropeşti cu o lingură de ulei.

Introduci vasul în cuptor pentru circa 20 de minute, ca să fiarbă roşiile şi să se formeze sosul.

Serveşti preparatul cald, drept garnitură la fripturi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.