Drob de ciuperci cu parmezan

Printeaza

Drob de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Drob_de_ciuperci_cu_parmezan

pentru aluat:

  • 200 g de unt moale
  • 150 g de iaurt gras
  • 500 g de faina, plus extra pentru presarat
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 ou batut, pentru uns

pentru umplutura:

  • 1 kg de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura de marar, tocat
  • 1 legatura de patrunjel, tocat
  • 4 oua
  • parmezan ras (optional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un robot de bucătărie untul cu faina, iaurtul, drojdia, oul şi sarea. Poţi forma aluatul şi cu mâna. Pune ingredientele  într-un bol şi amestecă bine un aluat omogen, pe suprafaţa de lucru cu făină şi mai frământă-l puţin, într-un bol, acoperă-l cu un prosop de bucătărie şi lasă-l să crească timp de 30 de minute, până când îşi dublează volumul.

Intre timp, pregăteşte umplutura. Taie ciupercile în sferturi (sau în bucăţi şi mai mici, dacă sunt ciuperci foarte mari), încinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare şi căleşte ceapa, până când devine translucidă. Adaugă ciupercile şi sotează-le timp de 15 minute, până când scad şi se evaporă aproape tot lichidul.

Pune amestecul de ciuperci într-o strecurătoare şi lasă-l la scurs timp de câteva minute. Transferă-I apoi într-un castron şi amestecă-l cu ierburile aromate, asezonează după gust şi presară parmezan, dacă vrei. Adaugă ouăle, unul câte unul, şi amestecă.

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt şi tapetează cu făină o formă de cozonac, întinde aluatul sub formă de dreptunghi şi aşază-l în tava pregătită, lăsând o parte de aluat să atârne peste margini. Adaugă amestecul de ciuperci, apoi împachetează aluatul. Unge cu ou bătut partea superioară a acestuia şi acoperă cu restul de aluat.

Sigilează cu degetele şi unge exteriorul cu ou. înţeapă aluatul de câteva ori pentru a putea elibera aburul. Dă-I la cuptor până când se rumeneşte, iar umplutura s-a închegat complet (verifică folosind o scobitoare).

Când este gata, lasă-l să se răcească 5 minute în formă, apoi transferă-l pe un grătar pentru prăjituri şi lasă-l să se răcească timp de 10 minute. Serveşte-l tăiat felii.

Drob de ciuperci cu parmezan

Drob_de_ciuperci_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.