Desert cu rom, ciocolata si vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu:baton de vanilie, frisca dulce lichida, lapte, oua, zahar, budinca de vanilie, ciocolata amaruie, lichior de portocale, rom.

Ingrediente:

  • 1 baton de vanilie
  • 450 g frişcă dulce lichidă
  • 200 ml lapte degresat
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr alb
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 70 g ciocolată amăruie (min. 75% cacao)
  • 1 lingură lichior de portocale
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Tai batonul de vanilie si scoti miezul carnos cu ajutorul unui cutit. Pui la fiert 200g frisca lichida, 100ml lapte, miezul si batonul de vanilie. Intre timp, amesteci gălbenuşurile cu zahăr, cu praful de budincă şi cu restul de lapte rece.

Adaugi această compoziţie în crema aflată în fierbere şi laşi să prindă consistenţă. Scoţi batonul de vanilie. Mărunţeşti ciocolata amăruie şi o topeşti cu 4-5 linguri din masa de cremă fierbinte, peste care stropeşti lichiorul de porto­cale. Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie.

Până se răcesc cele două şarlote, baţi restul de frişcă lichidă. Un sfert din aceas­tă spumă îl omogenizezi cu budinca de vanilie şi rom, iar restul cu crema de cioco­lată şi portocale. Porţionezi desertul în pahare sau cupe de sticle şi laşi la rece pentru cel puţin 2-3 ore. Serveşti desertul cu fursecuri, cioco­lată rasă, alune pralinate sau fructe confiate.

Sfat:

Dacă nu ai baton de vanilie, iei 3-4 plicuri de zahăr vanilat, iar ciocolata poate fi înlocuită cu 2 linguri de cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.