Desert cu ciocolata si frisca

Printeaza

Desert cu ciocolata si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, oua, frisca, praf de copt, zahar pudra, gem, dulceata, tablete de  ciocolata.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 300 ml frişcă
  • 1 pliculeţ cu praf copt
  • zahăr pudră
  • gem
  • dulceaţă
  • câteva tablete de ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

Bate bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeeşte. Toarnă treptat frişca llichidă şi mixează bine.

Incorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în formele speciale, unse cu unt sau margarină şi tapetate cu făină.

Coace la cuptor, 35-40 de minute, în caz că nu ai aceste forme speciale, toarnă compoziţia într-o tavă întinsă şi, după ce s-a copt prăjitura, taie cu un cuţit formele pe care le doreşti.

Presară zahăr pudră şi decorează în mijloc cu gem. La final, pregăteşte-i petalele din ciocolată topită.

Desert cu ciocolata si frisca

retete

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic din: galbenusuri de ou, zahar, extract de vanilie, smantana, zahar. Creme Brulee este un desert elegant și delicios, perfect pentru ocazii speciale. Această rețetă are nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente: 4 gălbenușuri de ou 1/2 ceașcă de zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 2 cești de […]

retete

Tiramisu – Desertul Italian emblematic

Tiramisu – Desertul Italian emblematic. Tiramisu este un desert italian iconic, cunoscut pentru gustul său delicios și textura sa cremoasă. Acest desert are o istorie interesantă și controversată, iar originile sale exacte nu sunt cu totul clare. Există mai multe povești și teorii cu privire la cum a apărut tiramisu-ul, dar niciuna dintre ele nu […]

retete

Desert grecesc cu portocale și alune

Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.