Desert in cupa

Printeaza

Desert in cupa din: biscuiti, frisca, zahar, oua, ciocolata, fructe.

Ingrediente:Desert in cupa

  • 20 biscuiţi sfărâmiciosi
  • 200 ml friscă lichida
  • un plic zahăr vanilat

Pentru spuma de ciocolată:

  • 3 ouă
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • un plic zahăr vanilat

Pentru servit:

  • fructe diverse, după gust

 

Mod de preparare:

Pentru spuma de ciocolată, se pune ciocolata să se topească într-un vas la bain-marie.

După ce s-a topit, se scoate de la baia de aburi şi se adaugă gălbenuşurile si zahărul vanilat. Se freacă bine până se omogenizează si se topeşte zahărul.

Albuşurile se bat spumă si se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se încorporează amestecând uşor cu o spatulă. Se lasă la rece pentru 2 ore.

Frişca se bate bine cu plicul de zahăr vanilat. Se repartizează în cupe biscuiţii măruntiti, apoi spuma de ciocolată şi frişca bătută.

Se aduc la masă decorate cu fructe, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.