Crochete marine

Printeaza

O reteta de crochete marine din: calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Crochete marine

  • 200 g calamari curăţaţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 cartofi albi
  • 2 ouă
  • 150 g pesmet
  • 1/2 ardei iute
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii întregi în apă rece cu sare. Spală cu atenţie calamarii şi căleşte-i 3 minute într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, împreună cu usturoiul cură­ţat şi zdrobit, ardeiul iute şi puţin pătrunjel tocat.

Scoate-i şi toacă-i cu cuţitul. Intre timp, ţine pe foc tigaia cu zeama rămasă de la calamari până când aceasta scade.

Scurge cartofii, curăţă-i şi zdrobeşte-i. Lasă-i să se ră­corească şi adaugă calamarii tocaţi, sosul scăzut din tigaie, 1 ou, sare şi piper după gust.

Amestecă bine (pune puţin pesmet dacă nu se leagă compoziţia) şi lasă în frigider să se răcească bine.

Umezeşte-ţi mâinile şi formează crochete, pune-le din nou la rece, apoi trece-le prin ou bătut şi prin pesmet.

Prăjeşte-le şi scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Sărează-le şi serveşte-le imediat.

Crochete marine

Crochete marine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.